RAZIŠČIMO OKOLICO

KOLESARSKE POTI

Mimo hiše naprej po valovitih gričih, se vije vinska kolesarska cesta, ki vabi ljubitelje kolesarjenja in jih z razgledom razvaja na skoraj vsakem ovinku.

POHODNIŠTVO

V okolici hiše Vukan se nahajajo prečudovite pohodniške tematske poti, ki so primerne za vse, ki se radi gibate po svežem zraku, uživate v lepem razgledu na čudovite gorice, polja, travnike, gozdove in ki radi srečujete širokosrčne ljudi.

TERME

Hiša Vukan se nahaja v bližini številnih term, v vsakih od njih boste doživeli prav posebno termalno izkušnjo.

OTROCI

Tudi otroci bodo našli kraj za igro v 5 min oddaljenem Miklavžu, kjer se lahko razživijo na vaškem igrišču za nogomet, tenis, energijo pa lahko porabijo na atletski stezi.

NAKUPOVANJE IN OBISK BLIŽNJIH MEST

Dnevno nakupovanje lahko opravite v Ormožu (8km) ali v Ljutomeru (10km), kjer lahko najdete nekaj večjih trgovin. V Miklavžu pri Ormožu se nahaja majhen lokalni supermarket (Mercator), do katerega lahko pridete z avtomobilom (2,5 km) ali peš (850m).

IGRANJE GOLFA

Golf igrišče Livada Moravske Toplice ponuja zadovoljstvo tako izkušenim kot manj izkušenim igralcem. Z 18 igralnimi polji se razprostira na več kot 50 hektarjih in kot naravni park obdaja turistični kompleks Terme 3000 – Moravske Toplice.

SMUČANJE

V zimskih mesecih lahko uživate več kot 40 km smučarskih prog na smučišču Mariborsko Pohorje. Njegovih 10 km je primernih za smučarje začetnike , kot tudi zahtevne smučarje in deskarje na snegu. Smučišče ima tudi najdaljšo osvetljeno smučišče v Evropi. Tekmovanje v ženskem smučanju za svetovni pokal, imenovano Zlata lisica, je znano po vsem svetu.

Ali izgleda zanimivo?

PRODAJA DOMA IZDELANIH PRIDELKOV

V bližnji okolici lahko najdete ogromno ekoloških kmetij z ekološko pridelano hrano.

VINA IN LOKALNA HRANA

Področje je poznano tudi po kakosvostnem vinu, ki ga lahko poiskusite v bližnjih kmečkih domovih ali v okolici.

Imate vprašanje?

TRGATVE

V jeseni so v teh predelih znane trgatve. Na gričih odmevajo zvoki veselih nabiralcev grozdja. Trgatev ni samo pobiranje grozdja, ampak druženje, lastnik poskrbi tudi za prazen želodec, nabiralci pa se odžejajo ob dobri kapljici vina.

MARTINOVANJE

Najbolj razširjeno praznovanje v Sloveniji, povezano z vinom in vinsko kulturo, je martinovanje. Praznujemo ga 11. novembra in potem pa še teden ali dva. Skoraj vsak sedmi Slovenec je vinogradnik, zato si lahko mislite, kako pomemben je ta praznik, ko iz mošta nastane pravo vino.

KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite.

Pokličite nas

+31 644161860

Pošljite nam e-pošto

info@hisavukan.com